22 november 2018

SGP samen met Dorpsbelangen de grootste in West Betuwe

De SGP is samen met Dorpsbelangen de grootste partij geworden van West Betuwe na de verkiezingen van 21 november. Beiden hebben 5 zetels behaald in de nieuw te vormen raad die bestaat uit 31 zetels. Op absolute stemmen is Dorpsbelangen nipt groter geworden dan de SGP.

Lourens van Bruchem: “We zijn er verheugd met deze uitslag. In 2014 hebben we een enorme winst geboekt, ook buiten onze traditionele achterban. Een groot gedeelte van deze kiezers hebben we weten vast te houden. Het is nu nog te vroeg voor een diepe analyse, die zal het campagneteam de komende weken zeker gaan maken.”

“We mogen terugkijken op een prachtige campagne” zegt campagneleider Arjan Heikoop. “Met een groot team enthousiaste vrijwilligers zijn we in maart gestart met de voorbereidingen. We zijn enorm zichtbaar geweest met onze online campagne, onze folders en natuurlijk de oliebollenkaravaan. De steun vanuit onze achterban in het vele werk wat er is gebeurd is hartverwarmend geweest.”

Naast de SGP en Dorpsbelangen was het ook een goede avond voor het CDA en de CU. “West Betuwe heeft gekozen voor stabiliteit. De huidige coalitie in Geldermalsen heeft prima gescoord” aldus van Bruchem. “De komende periode staat in het teken van gesprekken over een te vormen coalitie, Dorpsbelangen neemt hierin de leiding.”