8 maart 2022

Laat de teelt in de Betuwe niet opdrogen!

Op woensdag 9 maart verschijnt er een paginagrote open brief aan alle inwoners van de provincie Gelderland in De Gelderlander, met als titel 'Laat de teelt in de Betuwe niet opdrogen'. Deze brief is ook te lezen op de website www.laatdeteeltnietopdrogen.nl.

Zoals bekend is SGP West Betuwe altijd sterk verbonden met alle ondernemers en medewerkers in 'het fruithart van Nederland'. Zeker ook nu het voortbestaan van 450 teeltbedrijven in Gelderland in gevaar is door de plannen van de provincie om nieuwe drinkwaterreserveringsgebieden in onder andere onze gemeente aan te wijzen. Wat ons betreft moeten we al het mogelijke doen om onze agrariërs te helpen met het voortzetten en uitbouwen van hun bedrijven. Geen beperkingen opleggen, maar mogelijkheden bieden. Meer informatie hierover kunt u lezen in ons (verkorte) verkiezingsprogramma.

Wij staan dan ook van harte achter de boodschap zoals is opgenomen in deze brief. U ook? Support dan onze Betuwse telers door via onderstaande oranje knop uw gegevens achter te laten. Bedankt!

Support onze Betuwse telers!