4 maart 2021

Geen lichtreclame bij de A2 Waardenburg/Tuil

Opvallende lichtreclame langs snelwegen leidt af. In januari hebben wij vragen gesteld over de eventuele plaatsing van een LED-reclamebord bij Waardenburg. Dit naar aanleiding van een aanvraag voor een omgevingsvergunningsvergunning daarvoor.

Wij vinden zo’n groot lichtreclame maar niets. Het is veel te opvallend, niet mooi zo dichtbij de onze mooie kern Waardenburg en daarnaast ook niet goed voor de verkeersveiligheid.

In een motie hebben wij het college verzocht niet mee te werken aan een wijziging van het bestemmingsplan om zo’n lichtreclamezuil mogelijk te maken. Daarnaast hebben wij het college verzocht zeer terughoudend te zijn met het toestaan van lichtreclame langs wegen in onze gemeente. Ook hebben wij het college verzocht kennis te nemen van het rapport van College van Rijksadviseurs die onze regering adviseert een verbod uit te vaardigen op nieuwe reclamedragers in de snelwegzone (https://www.collegevanrijksadviseurs.nl/adviezen-publicaties/publicatie/2020/10/23/advies-over-lichtmasten-in-het-landschap) en een beleidsnota te ontwikkelen met betrekking tot lichtreclame.

In de gemeenteraadsvergadering hebben bijna alle partijen onze motie ondersteund. Alleen Dorpsbelangen niet.